plan og bygningsrett sandvika advoakt

Bygg- og entrepriserett

Sandvika Advokatkontor har bred erfaring fra entrepriseretten og bistår deg enten du er forbruker, eller du er næringsdrivende.

Med grundig teknisk forståelse og godt grep om jussen, loser vi deg trygt igjennom kontrakten. Vi bistår deg som har kjøpt tomt eller bolig under oppføring fra kontraktssignatur og helt frem til overtagelse av den ferdige boligen.

Vi står bak ditt krav
Mange opplever at samarbeidet med entreprenøren blir vanskelig underveis – alt blir kanskje ikke helt som avtalt, og i noen tilfeller oppstår uklarhet om hva som skal betales.

Visste du at du har krav på bankgaranti fra entreprenøren før du betaler en eneste krone ved kjøp av ny bolig? Vi stiller opp for deg dersom entreprenøren går konkurs.

For entreprenører
Vi bistår en rekke entreprenører på fast basis. Byggmestere, murere, elektrikere, arkitekter, takstmenn og rene eiendomsinvestorer er noen få av av de mange yrkesgrupper som på ukentlig basis kjøper tjenester av våre advokater. Vi kan hjelpe deg om du vil inn eller ut av kontrakt, enten det er NS 3426, NS 8405 – 8407 eller egenutviklede avtaler.

Vi bistår med:

  • Opsjonsavtaler, opprettelse av aksjeselskaper,
  • Kjøp og salg av bygg og tomter,
  • Tinglysning, rettsvern , pant og konkurs.
  • Overlevering av bygget, med ferdigbefaring, ettårsbefaring reklamasjoner, forhandlinger og tvist dersom uenigheten ikke lar seg løse.
Lyst på rådgivning? Kontakt oss!

Bli oppringt av en av våre eksperter

Telefon*

Din hendvendelse

Alle hendvendelser er underlagt taushetsplikt

11. februar 2020 in Bygg og entreprise, Fast eiendom, Forbrukerjuss, Mekling

Byggkvalitetsutvalgets rapport

Tydeligere plassering av ansvar, strengere kompetansekrav og økt kontroll er blant virkemidlene som foreslås kombinert med et enklere regelverk. Det må lønne seg å levere kvalitet og å være seriøs….

Read More
4. desember 2019 in Bygg og entreprise, Fast eiendom, Mekling, Tvisteløsning, mekling og prosedyre

Mekling i nabosaker

Mekling i nabosaker Høye tujahekker, kapping av trær, uklare grenser og veirett til besvær. Lite vekker så mye harme som nabosaker. Men det blir fort ubehagelig å være i konflikt... Read More
25. november 2019 in Arbeidsliv, Avtaler og kontraktsrett, Bygg og entreprise, Familie, arv og skifterett, Fast eiendom, Mekling, Tvisteløsning, mekling og prosedyre

Mekling som alternativ tvisteløsning

Mekling som alternativ tvisteløsning Mekling er en alternativ måte å løse tvister på hvor en nøytral og uavhengig tredjepart hjelper partene å finne frem til en god løsning. Det er... Read More
3. september 2019 in Bygg og entreprise, Fast eiendom

Problemer med håndverkeren

Problemer med håndverkeren? Tre av fire husholdninger i Norge eier sin egen bolig. Vi bruker store summer på oppussing hvert år, og det er mange som engasjerer håndverkere. Hva gjør... Read More