plan og bygningsrett sandvika advoakt

Bygg- og entrepriserett

Sandvika Advokatkontor har bred erfaring fra entrepriseretten og bistår deg enten du er forbruker, eller du er næringsdrivende.

Med grundig teknisk forståelse og godt grep om jussen, loser vi deg trygt igjennom kontrakten. Vi bistår deg som har kjøpt tomt eller bolig under oppføring fra kontraktssignatur og helt frem til overtagelse av den ferdige boligen.

Vi står bak ditt krav
Mange opplever at samarbeidet med entreprenøren blir vanskelig underveis – alt blir kanskje ikke helt som avtalt, og i noen tilfeller oppstår uklarhet om hva som skal betales.

Visste du at du har krav på bankgaranti fra entreprenøren før du betaler en eneste krone ved kjøp av ny bolig? Vi stiller opp for deg dersom entreprenøren går konkurs.

For entreprenører
Vi bistår en rekke entreprenører på fast basis. Byggmestere, murere, elektrikere, arkitekter, takstmenn og rene eiendomsinvestorer er noen få av av de mange yrkesgrupper som på ukentlig basis kjøper tjenester av våre advokater. Vi kan hjelpe deg om du vil inn eller ut av kontrakt, enten det er NS 3426, NS 8405 – 8407 eller egenutviklede avtaler.

Vi bistår med:

 • Opsjonsavtaler, opprettelse av aksjeselskaper,
 • Kjøp og salg av bygg og tomter,
 • Tinglysning, rettsvern , pant og konkurs.
 • Overlevering av bygget, med ferdigbefaring, ettårsbefaring reklamasjoner, forhandlinger og tvist dersom uenigheten ikke lar seg løse.
Lyst på rådgivning? Kontakt oss!

Bli oppringt av en av våre eksperter

  Telefon*

  Din hendvendelse

  Alle hendvendelser er underlagt taushetsplikt

  5. mai 2021 in Bygg og entreprise, Fast eiendom, Plan og bygningsrett

  Nye byggeregler fra 1. mai 2021

  Nye byggeregler fra 1. mai 2021 Gjennom en forskriftsendring som trårdte i kraft fra 1. mai 2021 blir det nå lettere å sette i gang med mindre byggeprosjekter på egen…
  Read More
  11. februar 2020 in Bygg og entreprise, Fast eiendom, Forbrukerjuss, Mekling

  Byggkvalitetsutvalgets rapport

  Byggkvalitetsutvalget rapport: "det skal lønne seg å levere kvalitet" Nordmenn pusset opp for 83 milliarder i 2019 men for noen ble oppussingsdrømmen et oppussingsmareritt. Nå har Byggkvalitetsutvalget foreslått grep for å…
  Read More
  3. september 2019 in Bygg og entreprise, Fast eiendom

  Problemer med håndverkeren

  Problemer med håndverkeren? Tre av fire husholdninger i Norge eier sin egen bolig. Vi bruker store summer på oppussing hvert år, og det er mange som engasjerer håndverkere. Hva gjør…
  Read More
  17. oktober 2018 in Bygg og entreprise, Fast eiendom

  Skjeggkre – endrede vilkår hos Protector Forsikring ASA

  Protector Forsikring ASA endrer vilkårene vedrørende skjeggkre Protector Forsikring ASA meldte i en pressemelding 17. oktober 2018 at selskapet vil endre sine vilkår slik at forekomster av skjeggkre i boliger…
  Read More