Arv og særkullsbarn

Når mor eller far har etablert seg på ny kan arveoppgjøret være spesielt vanskelig for særkullsbarna. Det er ikke så ofte selve utdelingen av arv som volder de store problemene, men fordelingen av boet mellom ektefellene eller samboerne som må gjøres før arven kan fordeles. Dette kaller vi et sammensatt skifte.

Når en som er gift eller har samboer dør, skal det foretas samme deling mellom avdøde og gjenlevende som en ville gjort ved en skilsmisse. Hvis det ikke er skrevet ektepakt eller samlivsavtale kan det bli problematisk. Tenk hvor mange som krangler i forbindelse med samlivsbrudd. Det blir ikke lettere når særkullsbarna inntar den ene rollen.

Har avdøde far et skjevdelingskrav i boligen?

Kan gjenlevende samboer kreve vederlag fordi arven hennes er brukt på å oppgradere kjøkken og bad i fars bolig?

Kunne far lovlig overføre huset på kona uten ektepakt?  

Noen ganger er det skrevet avtale, testament eller ektepakt men oppgjøret blir likevel vanskelig. Det er strenge formkrav og en rekke begrensninger, både i hva som kan avtales i en ektepakt eller hva som kan testamenteres over. For å unngå kaos og arvestrid er det viktig å få profesjonell hjelp til å lage oversiktlige samlivsavtaler og ektepakter i tillegg til testament.

Involver gjerne særkullsbarna i prosessen og skap åpenhet om hva som er avtalt eller inviter dem med på en avtale om arv. Kanskje kan du sikre både ektefellen din og at barna dine får et rettferdig oppgjør.

Advokatene i Sandvika Advokatkontor har lang erfaring med å hjelpe til med arveplanlegging eller å bistå parter under arveoppgjøret. Hos oss får du en dyktig jurist, men også en støttespiller som også forstår de menneskelige sidene av hva du går igjennom. Våre erfarne advokater gir deg personlig og tett oppfølging. Vi er her for deg!

Ta kontakt med advokat Siri Besikiotis Horn for en hyggelig samtale på sh@sandvikaadvokat.no eller 93 63 71 41.

Slide 936 37 141 sh@sandvikaadvokat.no Siri Horn Advokat MNA / Partner

Advokat Siri Horn har lang erfaring med arv- og skifteoppgjør. Hun gir deg den tryggheten og støtten du trenger i din sak.

Siri er i tillegg sertifisert mekler med spesialkompetanse innen konflikthåndtering. Hun tilbyr mekling av arveoppgjør i saker hvor partene ønsker en alternativ måte å løse uenigheter på enn å gå rettens vei.

    Navn*

    Epost*

    Telefon

    Din henvendelse

    Alle henvendelser er underlagt taushetsplikt